De 5 meest gestelde vragen over L'Authentique verf

De 5 meest gestelde vragen over L'Authentique verf

Als je wilt gaan verven zullen je ongetwijfeld een aantal vragen te binnen schieten. Je wilt immers alles goed aanpakken en zeker geen verkeerde keuzes maken. Wij hebben daarom de 5 meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. We vinden het belangrijk om je van de juiste informatie te blijven voorzien. Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact met ons opnemen als je na het lezen van dit artikel nog andere prangende vragen hebt.

 

1. Kan ik kalkverf overschilderen?

Ja, kalkverf is overschilderbaar met een andere kalkverf. Wil je van kalkverf overgaan naar krijtverf? Dan zul je eerst een wallprimer over de kalkverf moeten aanbrengen. Als deze vervolgens droog is kun je het overschilderen met een krijtverf. Ons ruime aanbod aan kalkverven is hier te bekijken.

 

2. Kan ik met een watergedragen lak schilderen over een terpentine gedragen lak en andersom?

Dat is mogelijk. Let daarbij wel op dat de onderlaag minimaal 6 maanden oud is. Bij het overschilderen is het belangrijk dat je de ondergrond goed ontvet. St. Marc ontvetter is hier een goed middel voor. Vervolgens spoel je de ondergrond na met schoon water. Daarna is het belangrijk om het oppervlak goed te schuren. Let hierbij wel op dat je het niet te ver schuurt. Dit is het geval als het blanke hout zichtbaar is. Je zult dit dan eerst weer moeten behandelen met grondlak.

 

3. Hoe bescherm ik de achterwand van mijn fornuis als ik geen tegels heb?

De achterwand van je fornuis kun je ook beschermen zonder tegels. Je moet de achterwand aflakken met een sealer of een 2-componenten lak. Het ontbreken van tegels is op deze manier geen probleem. Ook zonder tegels wordt de achterwand van jouw fornuis beschermd. De sealer en de 2 componenten lak zijn te vinden in onze webshop.

 

4. Vergeelt een lak?

Dat verschilt per soort lak. Een terpentinegedragen lak kan snel vergelen. Aanraking met zon- en daglicht versterkt dit effect. Wij adviseren daarom om een lak te gebruiken die watergedragen is, deze vergeelt namelijk niet, ook niet als deze veel in aanraking komt met zon- of daglicht. Hier vind je al onze watergedragen lakken.

 

5. Hoe kan ik het beste een keuze maken uit alle kleuren?

De beste keuzes maken is niet gemakkelijk. Bovendien beïnvloeden zon- en daglicht de kleur en de kleurbeleving. Ons advies is daarom om een tester of een A4-staal te bestellen. Beoordeel een kleur altijd zowel bij dag- als avondlicht. Zo zie je of deze goed bij het interieur past. Past deze bij het interieur? Probeer dan gerust een andere kleur.