Maak je tuin klaar voor de zomer: 5 tips

Maak je tuin klaar voor de zomer: 5 tips

Een vakantie naar verre oorden zit er voorlopig helaas niet in. De kans is groot dat we komende zomer juist meer aan onze eigen tuin gebonden zijn. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je van je tuin je eigen plekje maakt, dat helemaal naar jouw wens is ingericht. In deze blog geven je 5 tips hoe je ook buitenshuis optimaal kunt genieten van vrolijke zomerse kleuren van L’Authentique.

 

1. Kies de juiste kleur

Bij het kiezen van de juiste kleur spelen een aantal factoren een rol. Zo moet de kleur bijvoorbeeld passen bij de architectuur van het huis en sluit deze het liefst aan bij het interieur. Zo ontstaat makkelijker één geheel. Een kleur kan een bepaalde stempel op een huis drukken. Een witte gevel doet het huis bijvoorbeeld groter lijken, een donkere gevel geeft het een elegante uitstraling. Zachte natuurtinten zijn op dit moment erg in trek en passen ook goed bij het zomerse gevoel. Denk daarbij aan kleuren als Peach, Zacht Oker of Terra. L'Authentique biedt een exterieur verven in meer dan 130 verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een kleur die goed bij jouw tuin of terras past.

 

2. Hou rekening met mogelijke (optische) verschillen

De omgeving waarin een kleur wordt aangebracht kan invloed hebben op de perceptie van de kleur. Een kleur lijkt buiten bijvoorbeeld lichter dan binnen, door de invloed van (zon)licht. Bekijk daarom de stalen ook niet in fel zonlicht en denk eraan dat een verfkleur op een kleine staal donkerder lijkt dan als het op een groter oppervlak aangebracht wordt.

 

3. Gebruik voor het verven altijd een tester

Vaak kies je een kleur met behulp van een kleurenstaal. Daarmee kun je makkelijk verschillende kleuren met elkaar vergelijken en sneller een keuze maken. Hou er echter rekening mee dat een kleurenstaal slechts een indicatie van de kleur is en er geen rechten aan kunnen worden ontleend. We adviseren daarom altijd eerst een tester van de kleur te bestellen en een testvlak te maken, voordat je de kleur daadwerkelijk op het oppervlak aanbrengt.

 

4. Bestel de juiste hoeveelheid

Het gemiddelde rendement van al onze verfsoorten ligt tussen de 8 en 10 vierkante meter per liter verf. Zo kun je dus altijd uitrekenen hoeveel verf je ongeveer nodig hebt en bestel je nooit te veel. Onze kleuren zijn verkrijgbaar in potten van 1 liter, 2,5 liter en 5 liter.

 

5. Gooi restjes bij elkaar en meng ze

Gebruik je verschillende potten verf van dezelfde kleur? Door het gebruik van natuurlijke pigmenten kunnen kleuren onderling gering afwijken. Zorg voor voldoende verf en gooi altijd restjes verf bij elkaar. Start niet halverwege het schilderen van het oppervlak met een nieuw blik verf. Het uiteindelijke resultaat is sterk afhankelijk van de werkwijze, de hoeveelheid verf die wordt gebruikt en de ondergrond.

 

L’Authentique bij Visser&Zn

Visser&Zn is trotse dealer van L’Authentique, als enige in de regio Gouda. Met meer dan 130 verschillende kleuren in het assortiment is er altijd wel een kleur die bij je past. Ben je benieuwd naar het aanbod? Bezoek dan onze gloednieuwe webwinkel en kies je favoriete kleur!